Bank aanschaffen? Waar moet je op letten bij deze aankoop.

bank
bank

Wanneer je van interieurplan veranderd, kan je kijken of dat je je items een nieuw “leven” kunt geven. Maar soms past de kleur, vorm of structuur echt niet meer in de ruimte. Zo ook mijn velours groene bank. In het vorige plan was het een speelse blikvanger die pit gaf aan de ruimte. Ons nieuwe plan, straalt rust, sfeer en warmte uit. De kleuren blenden geleidelijk in elkaar over. Hier past op dit moment geen groot item in die een felle tint heeft.

Tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe bank. Al een paar jaar vind ik de rib stof heel erg mooi, maar ik kon hier telkens geen mooie bank in vinden. Dan was de kleur niet juist, de vorm of het deed erg veel pijn in de portemonnee. Zo kwam ik dit jaar de juiste bank tegen bij het merk By Sidde. Een strakke bank met een groffe rib stof. Ik kon wel een gat in de lucht springen. Misschien ben je op dit moment ook wel op zoek naar een nieuwe bank? Maar waar moet je allemaal rekening mee houden bij het aanschaffen van dit nieuwe meubel?

bank

Tips waar je rekening mee houdt wanneer je een nieuwe bank aanschaft.

Een bank zal je niet zo vaak vervangen in je leven als een vaas of een kussen. Of de kwaliteit van dit meubel moet achteruit gegaan zijn, dan gaan mensen over een nieuwe bank denken. Wat ook begrijpelijk is, het is namelijk een grote aankoop. Buiten het bedrag is dit item ook een bepalend meubelstuk in je interieur. Het maakt of breekt je ruimte. Je moet rekening houden met een aantal factoren.

  • Formaat: Het blijft een lastig punt. Wanneer je de bank in de winkel of op het internet bekijkt kan een bank groter of kleiner ogen. Meet daarom de maten op en teken hem uit met bijvoorbeeld tape op je vloer. Zo kan het kopen van de juiste maat nooit mis gaan.
  • Kleur: Om te beginnen is het handig om je zelf af te vragen hou ik van harde of zachte kleuren, of van felle of neutrale tinten. Waar voel jij je in thuis? Is dat in een vrolijk kleurrijk huis of hou je toch meer van natuurlijke tinten. Een felle kleur kan misschien wel gaan vervelen. Ook al ziet het er heel gaaf uit! Als je twijfelt of heel verandelijk bent, kan je beter voor een veilige keuze gaan. Natuurlijk kan dit ook een kleurtje hebben, maar ga dan bijvoorbeeld voor de zachtere tinten. Zoals creme, wit, grijs, bruin. Met kussens kan je al een hele andere look krijgen. Of als je toch voor een kleurtje wilt gaan, maar harde kleuren niet aandurft ga dan eens voor de lichte tinten als de groene, blauwe, gele of nude.
  • Materiaal: Wil je een stoere (leer) of een zachte uitstraling (stof)? Het materiaal geeft ook een look aan de bank. Kijk ook naar de vlekgevoeligheid of slijtage. Stof zal eerder hier mee te maken krijgen dan leer. Ook zijn er bedrijven die hier tegenwoordig goed op in spelen.
  • Comfort: Hoe gebruik jij je bank het liefst? Hou je meer van relaxen op de bank of hou je meer van een acievere zit? Wat je prettig vindt zitten is heel erg persoonlijk. Een bank met een actieve zit is alleen wel beter voor je rug. Maar het gaat natuulijk om jou zitplezier! Ga eens naar de winkel als je een bank op bijvoorbeeld internet hebt gezien en ga hem testen. Dan weet je zeker als je alle punten langs bent gegaan of dit jouw juiste bank is!
bank
bank

Het bedrijf By Sidde

Zoals ik al eerder in deze blog vermeldde is dat wij een mooie groffe rib bank hebben kunnen vinden bij By Sidde. Deze heet Remus By Sidde en de stof heet Riblin 60. Zo kan je kiezen uit zes diverse tinten zoals Antraciet Grey, Charcoal Grey, Misty Grey (deze stofkleur hebben wij gekozen), Mint Blue, Chocolate Brown en Chroissant Brown. Buiten de stofkleur kan je de pootjes ook een eigen look geven. Deze zijn te bestellen in het zwart, bruinbeige en warmgrijs. Wij hebben gekozen voor de laatste, deze blend mooi met de stofkleur en met de living. De bank is te verkrijgen in een drie en een vierzits.

Nu hoor ik je denken, stof daar komen toch snel vlekken in? By sidde heeft hier een oplossing voor gevonden. De stof is namelijk ge├»mpregneerd met Protexx  voor 5 jaar vlekkengarantie. Wanneer er een vlek is ontstaan, lees je op de site welke stappen je dan moet ondernemen. Super makkelijk!

bank

By Sidde is een jong bedrijf met een vernieuwend concept dat inspeelt op de verandere (online) markt. Wanneer jij het meubel besteld hebt wordt deze speciaal voor jouw gemaakt in een Europese fabriek. Daarom is er ook geen showroom of proefmodel, hierdoor blijven de kosten laag en is er geen massaproductie. De producten worden aleen gemaakt op bestelling. De meubels worden gemaakt van duurzame materialen die tegen een stootje kunnen en worden binnen zeven tot negen werkdagen geleverd van de fabriek naar jou woonplaats. Waar goed over nagedacht is, is dat de bank niet niet word verpakt in plastic of/ en karton, maar in een functionele stoffen hoes die na de bezorging weer hergebruikt wordt. Goed voor het milieu en jij hoeft niet al het karton weer te lozen.

Naast banken heeft By Sidde ook hockers, vloerkleden, kussens en bijzettafels in hun collectie.

bank
bank

Heb jij al een mooie bank bij hun voorbij zien komen?

jaloezie├źn
Liefs Sanne

Deze blog is geschreven in samenwerking met By Sidde. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.