Porselein collectie die bestaat uit zoet, pittig en eenvoud daar kan er maar één van zijn.

Ik hou van twee soorten vazen en potten. De één heeft een hele leuke knipoog of betekenis in de vormgeving zitten of de uitstraling is zo mooi qua pure eenvoud. En het laatste het liefst in het materiaal porselein! Zoals je misschien al wel weet ben ik een keramiekliefhebster! Overal waar je kijkt in huis zie je wel iets van dit mooie materiaal staan. Nu ben ik fan van diverse designers die werken met porselein, maar als ik kijk naar de kernwoorden zoet, pittig en eenvoud vind ik Hella hier helemaal mee samen blenden. Ik ben fan van haar werk! Omdat in haar werk de bloemen voor zich spreken en ze laten stralen in de mooiste vazen.

 

Porselein

Hella Duijs is haar naam en ze is geboren in het jaar 1987. Ze heeft haar liefde voor keramiek gekregen tijdens de opleiding docent beeldende kunst. Hella’s afstudeerproject was dan ook een serie porseleinen taartstolpen. Het duurde ook niet lang tot dat het merk Hella startte. Hella houd van bloemen en lekkernijen, haar collectie is hier ook voor ontworpen.

Het leuke aan Hella’s collectie vind ik dat alle vaasjes.en potten vernoemt zijn naar belangrijke mensen in haar omgeving. Zo is Liesje haar eerste vaasje vernoemt naar het koosnaampje die haar vader aan haar moeder Lysan liefzeggend zei. Op haar website staat bij elk ontwerp beschreven welk persoon hier aan gekoppeld is. Wat erg leuk is om te lezen!

 

.

 

Mijn favorieten

Heb ik een favoriet uit Hella’s collectie? Eerlijk gezegd is dat een bijna onmogelijke vraag, ik vind bijna alles mooi! Maar ik krijg vlinders bij Suzan, Cilia,  karen, Elsje, Jessica en Dieuwertje. En dan het liefst in de zoete kleurencombinaties van nude, licht groen en koraalrood. Zo hadden wij al twee Liesjes, een Jessica, het bolvaasje en een kerstbal van vorig jaar, maar sinds kort is de familie hier in huize Draad & Spijker ook verder uitgebreid met Suzan, Elsje, Dieuwertje en niet te vergeten kleine Feline. Voor nu staan ze gezellig in de woonkamer met mooie bloemen, maar met de kerst gaan ze hoogstwaarschijnlijk naar de kast waar ze gevuld worden met diverse kerstgroen. Ik kan niet wachten totdat het zover is!

 

 

Wat is jouw favoriet uit Hella’s porseleinen collectie?

Liefs Sanne

 

 

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.