All i want for christmas is….

De kerstfans kunnen hun geluk niet op, de kerstversiering mag weer van zolder worden gehaald, het huis word op zijn kop gezet met de mooiste aankledingen en we kunnen weer uren opzoek gaan naar de juiste kerstboom (als je natuurlijk geen Sinterklaas viert). Normaal gesproken hebben we hier allemaal geen tijd voor, maar met de kerstperiode heet dit nostalgie. En z’n kerst fan, ja dat ben ik ook!

Rond deze periode denken we qua aankleding vooral aan dennengroen of aan de kamerplant: ‘de kerstster’ of nog meer groen. Maar bloemen worden meestal wel overgeslagen, op de Amaryllis na. Maar wat ook echt een mooie sterke bloem is, dat is de Anthurium. Dit is de langst houdbare van alle snijbloemen. De kerst staat in het teken van liefde en het samen zijn van je dierbaren.

Hoe leuk is het dan om je dierbaren te verrassen met een bloem in een vorm van een hart. Want eigenlijk geef je met de Anthuriums vooral liefde en exotische schoonheid (waar de bloem voor staat). Buiten het weggeven van deze liefdevolle maar ook luxe bloem, staan deze ook erg mooi op een gedekte kersttafel. Nu hoor ik je denken past het wel bij mijn kleur rond deze periode. Dit moet vast geen probleem zijn, want de bloemen zijn verkrijgbaar in het wit, groen, roze, rood en paarsige tinten. Oftewel genoeg keuze!

Zo vroeg de organisatie Anthuriuminfo aan mij of dat ik een kerststyling wou maken met de Anthurium. Mijn geluk kon niet meer op, kerst en bloemen, beide om verliefd op te worden en waar mijn hart ligt. Dus je kan begrijpen dat ik dit met alle liefde omarmde.

Ik heb er voor gekozen om een tafel en kaststyling te maken, wat samen weer één geheel vormt. Al snel was ik er over uit om de tafel een subtiele Anthurium aankleding te geven en dat ik de kast echt de blikvanger van de ruimte zou willen geven.

 

Aan tafel

Zo heb ik de tafel gedekt met verfijnd servies in de kleuren van onze ruimte, gecombineerd met hout, goud, nude en een verzachte rood tint. Ook heb ik er voor gekozen dat de bloemen op deze tinten zijn aangepast. Zodat de hele setting mooi met elkaar blend.

Voor een tafel schikking is het wel belangrijk dat je elkaar nog kunt aankijken en dat er nog ruimte is om bijvoorbeeld het eten en het drinken er op te plaatsen. Dus ik heb één tafelschikking gemaakt wat een luchtige uitstraling geeft, waardoor elke bloem een podium krijgt om te stralen. Dit is de eyecatcher van de tafeldekking. Ook vind ik het erg mooi om ook een kleine schikking met de Anthuriums te maken op het bord en aan de stoel. Zo krijg je één geheel in je tafelversiering.

 

 

De kast daar in tegen heb ik groot aangepakt met de Anthuriums. Hoe gaaf is het om een guirlande te maken met deze mooie bloemen. Een guirlande ouderwets? Ik vind van niet en hoop doordat ik deze styling met jou deel, dat je kan zien dat je ze ook helemaal van deze tijd kan maken. Je kan er voorkiezen om één soort bloem te gebruiken in diverse tinten, maar het is ook erg leuk om materialen te combineren.

Maar hoe maak je nu z’n guirlande? Eigenlijk kan je het op verschillende manieren maken. Ik heb er voor gekozen om de basis te maken met stro en reageerbuizen, omdat deze guirlande eigenlijk alleen uit Anthuriums bestaat.

 

Wat heb je nodig:

  • Stro
  • Wikkeldraad
  • Reageerbuizen (van plastic, deze kan je vragen bij een bloemist of een kwekerij)
  • Nijptang
  • Anthuriums
  • Kerstdecoratie
  • Mesje
  • Lijmpistool
  • Lijmpatronen

Hoe ga je aan de slag:

Als eerst maak je een lusje van wikkeldraad, deze bind je vast met het zelfde draad. Dan leg je een klein handje stro net iets onder de lus en wikkel je het draad om het stro heen. Dan leg je een reageerbuis op het stro en wikkel je deze stevig vast.

Dan pak je weer een kleine hand met stro en wikkel je deze er weer aan vast. Nu pak je twee reageerbuizen die je elk aan beide zijkant plaatst en deze wikkel je inderdaad ook weer stevig aan de ontstaande frame vast. Bind de reageerbuizen niet alleen aan de zij- en voorkant, maar ook aan de achterkant. Dit herhaal je totdat je frame net iets langer is dan je kast of plek waar je de guirlande wilt plaatsen.

Hierdoor krijg je de ronding in je guirlande. Dan is het nu tijd om er een einde aan te ‘breien’ en sluit je de frame af met nog een lus die je weer vast wikkelt, dan knip je het draad op ongeveer vier centimeter af en druk je het uiteinde in de frame. En klaar is je basis, nu is het tijd om de reageerbuizen te vullen met water en de guirlande op te hangen op de plek waar deze komt te stralen. Dan is het nu tijd om de bloemen er in te steken.

Tip: Leg wel even een handdoek onder de guirlande, want wanneer je er bloemen in gaat steken, dan kunnen de reageerbuizen iets gaan lekken door dat je er bloemen in steekt.

Als je hier aan begint, zorg dan wel dat je links begint en de bloemen er dakpansgewijs op elkaar in de guirlande verwerkt. Ook is het mooi als je de kleuren goed verdeeld over de frame. Dit geeft één geheel.

Wanneer alle bloemen er in zitten dan kan je er voor kiezen om er nog kersdecoratie in te plaatsen, ik heb er zelf een paar kersthangers en een slinger in verwerkt, doordat deze ligt van gewicht zijn en niet breekbaar is, heb ik ze tussen de bloemen geklemd. Maar het beste is wel om je kerstdecoratie er in vast te lijmen met een lijmpistool en de benodigde lijmpatronen. En klaar is je blikvanger! Nu hoef je er alleen nog maar van te genieten. Zorg wel alleen dat de reageerbuizen gevuld blijven met water.

 

Doordat de guirlande je aandacht trekt, heb ik er wel voor gekozen om de styling op de kast eenvoudig te houden. Anders kan het geheel al snel rommelig overkomen en dat zou zonde zijn van het werk wat je in de guirlande hebt gestopt.

Buiten de snijbloemen, heb je ook Anthurium kamerplanten. Door een paar planten met diverse kleuren en grote te combineren in een grote pot, krijg je al snel een sfeervol en speels effect in je ruimte. Je kan er voor kiezen in deze periode om er een subtiele slinger er in te verwerken. Ik heb er voor gekozen om niks extra’s met de planten te doen, omdat deze combinatie al mooi is op zichzelf. Anders trek je de aandacht weg bij de tafel- en kaststyling en dat zou zonde zijn.

 

 

Weet jij al hoe je de Anthurium gaat verwerken in deze mooie feestelijke periode? En hoe zou jij een aan de slag gaan met de guirlande?

 

Liefs Sanne

 

 

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Anthuriuminfo . De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.