De Cymbidium

Afgelopen vrijdag was er een Cymbidium event georganiseerd in de winkel van Riviera Maison te Den Haag door Alpha Comunications en Orchids-info. De hele winkel was in kerstsferen aangekleed gecombineerd met inderdaad de indrukwekkende snijbloem Cymbidium en ander kerstgroen gemaakt door arrangeur Gary Loen. Ook al past het merk Riviera Maison niet echt bij mij, maar het is altijd een feest om mooie bloemen te mogen bewonderen en je te laten inspireren wat je er allemaal mee kunt doen en hoe het een ruimte nog meer allure geeft.

Wanneer je door de winkel liep kwam je vooral grote bloemschikkingen tegen in botanische uitbundige vormen waar de Cymbidium in het middel punt stond te stralen. Ook stonden er op diverse plekken etagères opgediend met mos, glitters, pinus (kerstgroen) en inderdaad de hoofdbloem van deze dag. Etagères kan je makkelijk en goedkoop opmaken, want wanneer je een kerstboeket hebt gemaakt daar hou je altijd “afval” van over en dat groen kan je juist weer mooi draperen op de schalen. Wat ik zelf wel erg mooi en dromerig er uit vond zien was de kerstboom die een wit laagje had gekregen daar tussendoor zaten Asparagusranken speels erdoor geweven met allemaal enkel bloemige Cymbidiums erin gepresenteerd. Het leek wel een sprookje zo mooi! Het liefst heb ik mijn voor en achtertuin er helemaal mee vol staan, waar je al dromend en dansend langs heen walst.

 

 

Buiten een klein kijkje in de dag die ik vrijdag mocht bewonderen, vind ik het zelf ook altijd leuk om wat informatie over de snijbloem te weten te komen en ja die wil ik graag met jouw delen!

De Cymbidium is familie van de Orchidee en de naam is afgeleid van het Griekse woord “kymbos”. Dit betekent bootje en het verwijst naar de holle, boogvormige en gewelde lip van de bloem. De bloem is er in diverse kleuren zoals roze, groen, wit, rood, geel, bruin en paars en diverse tussen kleuren. De Cymbidium word verdeelt in twee groepen de klein- en de grootbloemigen. Zo zijn de kleinbloemigen 70cm en de grote 100cm en er kunnen wel vijfentwintig bloemen aan een steel zitten.

Wanneer je je vriendschap aan je vriend of vriendin wilt laten zien, dan is dit de juiste bloem om te geven. Althans in China staat de Cymbidium het symbool voor vriendschap. Eigenlijk een mooie manier die we van mij hier ook wel mogen gaan toepassen! Deze bloem word tegenwoordig ook vaak gebruikt in bruidsboekketten en heeft voor ons een betekenis: “Sprookjes worden werkelijkheid”.

Deze rijke bloem kan wel drie weken op de vaas staan, als deze dan wel goed verzorgd word. Door het water te verschonen wanneer het er troebel uit begint te zien, dus hou de vaas goed schoon! Het water in de vaas schenk je tot 10 a 12cm vol en om de vijf dagen snij je een centimeter van de steel, zodat de wond schoon blijft. Daarnaast vind hij het niet fijn om in de volle zon te staan of dichtbij een kachel, radiator of op de tocht. Voor de rest is het een makkelijke bloem waar je lang plezier van kan hebben.

 

 

Ik ben er verliefd op (ook al ben ik dat stiekem op alle bloemen) en vind op dit moment de rood, roze, paarse, witte en groene tinten mijn favorieten kleuren en jij?

 

Liefs Sanne

 

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.